Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1421 0

MAAK ZE GEK!

SHARE

Nu de petitie is afgelopen en de plannen zijn gemaakt om deze in te gaan dienen bij de gemeente(Waarover later meer op deze site), wordt het tijd voor vervolg stappen en dat betekend een nieuwe actie, want we moeten de gemeente laten voelen wat hun Afval beleid doet met Hengelo.

Een van de ergste uitwassen van DIFTAR is de dramatisch gestegen hoeveelheid zwerfvuil en illegale afval dumps. Niet alleen is het een doorn in het oog van menig inwoner van het eens zo mooie Hengelo, het is simpelweg een regelrechte bedreiging voor de volksgezondheid in de vorm van ongedierte zoals ratten. Met andere woorden onze huisdieren, en kinderen lopen gevaar en dat gaat sneller dan u denkt. Ter illustratie, sommige ratten dragen de ziekte van Weil bij zich. De rat zit bij de gedumpte afvalzak, de hond snuffelt aan de zak en wordt gebeten en is nu ook drager. De hond likt u vriendelijk over uw hand waar u zich net aan heeft gesneden aan een stuk papier, de papercut. En zo loopt u ook deze ziekte op. Kortom, het zou een top prioriteit moeten zijn van de gemeente om dit te voorkomen.

Buiten Beter

Gelukkig is er de Buiten Beter App die u kunt installeren op uw smartphone om zo ieder stukje zwerf en/of dump afval te melden bij de gemeente. Waar voorheen dergelijke meldingen binnen 24 uur werden opgepakt lopen ze nu al 60 meldingen achter en dus vinden wij dat we maar eens moeten gaan doen waar de gemeente om vraagt, en alles melden wat we tegenkomen.

De actie

Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat gezien de dramatische stijging van zwerf en dump afval, dat DIFTAR niet werkt. De gemeente wil dit niet zien en negeert het probleem. Waarom? Omdat de gemeente maar gevoelig is voor slechts 1 ding en dat is geld. Maak het te kostbaar en het zal verdwijnen.

Daarom wil ik iedereen oproepen om de buiten beter app te installeren op zijn of haar smartphone en iedere dump, elk stukje zwerf afval dat u tegenkomt daar te melden. Ze lopen op dit moment 60 meldingen achter. Laten we daar 6000 of nog veel meer van maken.

Kortom, maak ze gek door te doen wat ze vragen, meld de rotzooi aan. Het liefst zou ik dit doen in georganiseerd verband. Als we met voldoende mensen routes kunnen bepalen(Bijv. tijdens het boodschappen doen) zouden we met gemak heel Hengelo kunnen bestrijken.

We hebben meer dan 500 leden  in de Afvalloos Hengelo 2.0 groep, als de helft dit zou doen, loopt Hengelo vast door haar eigen bureaucratie en als er geen geld is voor…. Dan rest slechts 1 ding. Terug naar het oude systeem. Wat zegt u? Doet u mee?

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux