Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 2539 3

Framing – Wanneer de pers meewerkt

SHARE

Ik stelde het al eerder; in Hengelo is er een chronisch gebrek aan onafhankelijke media. Sterker nog het was de hoofdreden waarom ik deze website ben gestart, want wanneer de media worden gesponsord in de vorm van subsidies door lagere en hogere overheden, is objectieve berichtgeving het eerste wat door het putje spoelt.

Een perfect voorbeeld daarvan lezen we vandaag in Tubantia, die doorgaans alle berichtgeving rondom activiteiten van Lokaal Hengelo doodzwijgt, tenzij er iets negatiefs te melden valt, ook al moeten ze het er zelf voor uit z’n verband trekken.

Volgens dit sterke staaltje flut journalistiek moet raadslid Leo Janssen op het matje komen bij het presidium omdat hij kwaad was vertrokken tijdens de politieke markt over het verkoop praatje voor omgekeerd afval inzamelen de afval monitor 2016.

Tubantia schrijft:

“Het gebeurde tijdens een politieke markt over de Afvalmonitor. Leo Janssen van de eenmansfractie Lokaal-Hengelo wilde voorafgaande aan de discussie een punt van orde inbrengen.

Maar de voorzitter van de vergadering, Wiert Wiertsema van ProHengelo, vond het een inhoudelijk punt, dat later in het overleg aan de orde zou kunnen komen en wilde het overleg vervolgen.

Gebakkelei

Na enig gebakkelei tussen Janssen en Wiertsema besloot de eerste zijn spullen te pakken en de vergaderzaal te verlaten, tot verbijstering van de overige aanwezigen.”

Iemand die er niet bij is geweest, zou in bovenstaande niet zoveel verkeerds zien, het klink geloofwaardig en de gebeurtenissen kloppen. Iemand zoals ondergetekende die er wel bij was en dit voorval wel uit eerste hand heeft meegekregen weet dat hier een aantal belangrijke schakels ontbreken.

Ten eerste was het Wiertsema die gelijk al de wrijving uitlokte door Leo Janssen al na de eerste twee woorden in de rede te vallen en te pogen hem het woord te ontnemen op een dermate irriterende wijze dat zelfs mijn handen jeukten en ik was niet eens het lijdend voorwerp in deze! En dat terwijl de heer Wiertsema het zelf toch erg vervelend vind als hem dat overkomt. Zo vervelend zelfs dat hij hij er over gaat huilen op zijn blog. Dan zou je toch denken dat hij beter moet weten dan zo om te gaan met een collega raadslid.  En ten tweede zou dat voor ieder weldenkend mens, met ook maar een greintje zelfrespect een logisch gevolg zijn dat een raadslid zich niet zo door Wiertsema in de hoek laat zetten en de eer aan zichzelf houdt. Logisch want de hele politieke markt was een circus vol verkooppraatjes voor omgekeerd afval inzamelen, maar dat heeft u hier al kunnen lezen en ook zelf kunnen horen.

Enfin, aan de gehele aanleiding die leidde tot het vertrek van Leo Janssen wordt door Tubantia voorbij gegaan, waardoor de zaak uit de context wordt gehaald. Dat kan ook niet anders want in tegenstelling tot Hengelo Actueel was er niemand van Tubantia aanwezig bij de politieke markt om verslag te doen. Tja, waar zou de wijsheid uit dit flut artikel dan vandaan komen?

Hoor en wederhoor

In het artikel schrijft Tubantia ook:

“Leo Janssen was zelf niet bereikbaar voor commentaar. Wiert Wiertsema, in antwoord op de vraag of de situatie niet vervelend is, reageerde: “Het is niet aan mij om iets vervelend te vinden. Het presidium heeft kanttekeningen bij het optreden van Leo. Sommige mensen stoorden zich aan zijn gedrag. Ik bemoei me daar niet mee.”

Dus, als Leo Janssen niet is gehoord en andere aanwezigen zoals ondergetekende die erbij waren niets is gevraagd, kan er slechts de conclusie getrokken worden dat Tubantia het artikel volledig baseert op  de berichtgeving van slechts een kant van het verhaal en kan er van enige objectiviteit geen sprake zijn. En hiermee valt Tubantia dan ook volledig door de mand met eenzijdige berichtgeving zonder eigen onderzoek en zonder zelf ter plaatse te zijn geweest. Kortom, Tubantia fungeert in deze als mondstuk voor de gemeente. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

Zoals ik al zei aan het begin van dit artikel. Hengelo heeft een chronisch gebrek aan onafhankelijke media.

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux