Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1835 0

Update Petitie: Red de grijze afval container in Hengelo

SHARE

Het zal u niet zijn ontgaan dat op 31 mei jl. de petitie voor het behoud van de grijze afval container afliep. We zagen in de laatste twee dagen nog een prachtige stijging van 152 ondertekeningen, waarmee het totaal op 3826 is gekomen, wat neer komt op 12,5% van alle huishoudens in Hengelo(30.500). Ter illustratie, dat is meer dan de achterban van coalitiepartij SP!!! Hiervoor willen wij u allemaal heel erg bedanken uit de grond van onze Otto!

Wat gaat er nu gebeuren?

Komende week komen we bij elkaar met leden van Afvalloos Hengelo 2.0, Lokaal Hengelo en uiteraard ondergetekende als petitionaris. Tijdens deze meet gaan we bepalen hoe en wanneer we deze in overleg met de griffie gaan inleveren. Uiteraard gaan wij u hier op Hengelo Actueel op de hoogte houden van wat er uit deze meeting is gekomen.Hou dus een oogje op deze website!

Media aandacht

Uiteraard gaan we proberen om bij de presentatie en overhandiging van de petitie maximale media aandacht te krijgen en daarom contact zoeken met alle bekende outlets zoals Tubantia, TV Oost en omroep Max. Inmiddels is ook deze site gelukkig groot genoeg om zich in termen van bezoekersaantallen te kunnen meten met de dag en weekbladen dus ook dat helpt mee.

Antwoord en vervolg traject

Na inlevering van de petitie  moeten we wachten op het officiële antwoord van de gemeente Hengelo en bij een positief antwoord eindigt het daar, wat we op dit moment niet verwachten. Echter, bij een negatieve reactie gaan de handschoentjes uit en gaan we de juridische wegen bewandelen met jurisprudentie van de Raad Van State aan onze zijde. Dan volgt eindelijk de gang naar de rechter om voor eens en voor altijd duidelijk te krijgen of de gemeente dit op deze wijze mag doorvoeren.

Uiteraard zullen we u op deze site van iedere stap op de hoogte houden.

 

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux