Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1124 0

Lokaal Hengelo steunt motie van zak terug naar grijze container

SHARE

Willem Meijerink in gesprek met Onno Fiechter VVD Hengelo tijdens de motiemarkt.

Tijdens de eerste motiemarkt van Hengelo op 24 mei jl. waren er verschillende matches tussen burgers met goede ideeën en de raadsleden die aan het shoppen waren voor die ideeën. Tussen de verschillende stands stond ook Willem Meijerink die we allemaal kennen van de actiegroep Afvalloos Hengelo 2.0 en het spreekt voor zich dat de motie die Willem voorstelde er eentje voor het behoud van de grijze afval container is. Bij de gesprekken met de diverse raadsleden leken meerdere partijen geïnteresseerd, maar slechts Lokaal Hengelo had het lef daar ook daadwerkelijk iets mee te doen.  Dit leverde een Match op met raadslid Leo Janssen van lokaal Hengelo.

Motie in voorbereiding

Leo Janssen Lokaal-Hengelo

Samen met Leo wordt er nu een motie hiervoor voorbereid stevig onderbouwd met bewezen feiten en voorzien van echte documentatie hieromtrent in tegenstelling tot de gebakken lucht die de gemeente bij monde van Twente Milieu ons tot dusver heeft geprobeerd te verkopen om zo het zogeheten omgekeerd afval inzamelen geaccepteerd te krijgen onder de bevolking van Hengelo. Alle pogingen van firma list en bedrog ten spijt, zelfs met de hulp van de grootste oppositie partij Pro Hengelo in de persoon van Wiert Wiertsema, weet de gemiddelde inwoner van Hengelo wel beter. Het is niet voor niets dat zelfs een enquête van een voorstanders partij als Groen Links uitwees dat 85% tegen de inname van de grijze container is.

Partij vs Burgerbelangen

Lokaal Hengelo ziet al langer met lede ogen aan hoe valide moties eerder ingediend door hen strandden doordat zogenaamde partijen voor de burger als Pro Hengelo en Burgerbelangen steevast het eigen belang voor het burgerbelang plaatsen. Dat werd pijnlijk duidelijk tijdens de eerdere motie vreemd die Lokaal Hengelo heeft ingediend en slechts steun kreeg van Stan Horsthuis in tegenstelling tot wat raadsleden tijdens het betreffende debat erover bij Hengeloos Peil hadden beweerd.

De hoop is nu gevestigd op de nieuwe motie waardoor hopelijk de gemeente wordt gedwongen in te gaan op de onderbouwde feiten die deze motie begeleiden wat er hopelijk voor zal zorgen dat de gemeente de tot dusver verkochte gebakken lucht weer mag inslikken. Wij wensen de partijen in de gemeenteraad veel wijsheid , maar vooral de ballen en bijbehorend lef toe om te doen waar ze er voor zitten en dat is het volk vertegenwoordigen en 85% van het volk is tegen het nieuwe beleid van omgekeerd inzamelen!

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG IN



WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux