Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1095 0

De moeizame relatie van de gemeente Hengelo en zorg

SHARE

Wat is er toch aan de hand als het gaat om de gemeente Hengelo en zorg, en dat bedoel ik in de breedste zin van het woord. Werden we op 24 mei jongst leden tijdens de politieke markt nog volop getrakteerd op leugens dat er voor de ouderen en beperkten in de vorm van Wijkracht een oplossing zou zijn voor diegenen die zelf het restafval niet weg kunnen brengen(Zie dit artikel voor de details) is het nu weer raak met een klein zorgbureau genaamd MTS.

De beschuldigingen zijn weer eens niet van de lucht. Zo zou de gemeente Hengelo tijdens een onderzoek diverse tekortkomingen hebben geconstateerd. Onterecht gedeclareerde uren, niet kloppende loonstroken van een medewerker en er zou ongeschoold personeel aan het werk  zijn geweest. Tot overmaat van ramp is er door de belastingdienst ook nog eens beslag gelegd op de bezittingen vanwege een belastingschuld, aldus wethouder Jan Bron van Hengelo.

Bron

Tja, dat klinkt allemaal heel ernstig, maar gezien het feit dat directeur Hülga Tangut van MTS nu pas heeft besloten een advocaat in de arm te nemen en de zaak aan te vechten, laat ten eerste zien dat er grond voor is want anders zou er geen advocaat zijn die de zaak aan zou willen nemen, en ten tweede dat deze Hülga Tangut niet de impressie had dat het allemaal zo hoog op zou lopen.

Gezien onze ervaringen met de gemeente kunnen wij het best geloven dat ook hier een leuk verhaal wordt geschetst om onder het contract met MTS uit te komen. Hülga Tangut zegt niet voor niets dat ze proberen kleine zorgbureau’s kapot te maken. Ze heeft het zorgbureau zelf opgebouwd en inmiddels tien cliënten die aan hebben gegeven niet naar een andere zorgaanbieder te willen, aan haar bedrijfje weten te binden.

Ik kan niet met droge ogen beweren dat de gemeente hierover liegt, evenmin kan ik beweren dat Hülga Tangut liegt. Wat ik wel kan beweren is dat ik het heel vreemd vind dat wanneer een wethouder spreekt van fraude, ik niets kan vinden over een aangifte en/of strafzaak die daarover gaat met betrekking tot MTS.

Ik zou dan ook graag eens willen horen van de cliënten verbonden met haar bedrijf om in ieder geval vast te kunnen stellen of ze onderschrijven wat beide partijen beweren. Voel u vrij te reageren in de commentaren hieronder.

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux