Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 30699 5

De propaganda van de gemeente Hengelo versus de feiten – Zo wordt u belazerd door de gemeente Hengelo!

SHARE

Al sinds het duidelijk werd dat het omgekeerd afval inzamelen zou gaan betekenen dat de burger wordt gedwongen de grijze container voor restafval in te leveren beweren wij al dat wat de gemeente ons erover verteld propaganda is en niet op waarheid berust. In de diverse artikelen erover tonen wij dat ook aan, maar zo verspreid over meerdere artikelen en ook nog eens op verschillende websites, dat is natuurlijk niet handig voor wie wel de echte feiten wil kennen. Daarom zetten we hier de feiten versus de gemeente propaganda nog even overzichtelijk in 1 artikel voor u op een rij. Met veel dank aan Willem Meijerink van de actiegroep Afvalloos Hengelo 2.0, die het concept aanleverde en ons daarmee veel werk bespaarde!

De gemeente Hengelo stelt: Omgekeerd afval inzamelen is goedkoper

Volgens de gemeente is het nieuwe systeem van omgekeerd afval inzamelen iets goedkoper dan het huidige en als onderbouwing hiervoor geeft ze samen met Twente Milieu aan dat er 8 30 liter zakken in een 240 liter container zouden gaan. Dat is simpelweg een leugen en dat wilden we aantonen:

Voor de test gebruikten we 30 liter zakken gevuld met hooi en stopten deze in de 240 liter container. Bij 14 zaken stond de klep iets open ongeveer 2 cm maar bij 13 ging hij gewoon dicht.

Deze zelfde test deed ondergetekende nog eens met een 140 liter container en daar kwam ik zonder moeite tot 8 30 liter zakken.

Conclusie: De gemeente verspreid propaganda over de kosten van omgekeerd afval inzamelen het is veel duurder dan het huidige systeem.


De gemeente stelt dat voor ouderen en invaliden het wegbrengen van de zak is geregeld

Opnieuw kijken we naar een sterk staaltje gemeente propaganda, want deze stelt dat mensen met een beperking die daardoor niet zelf hun restafval kunnen wegbrengen een afspraak kunnen maken met de Afval Coach die het vervolgens aanmeld bij het WMO(Zorgloket) en deze schakelt dan Wijkracht in. Echter kregen wij bij navraag de volgende email terug van Wijkracht:

Conclusie: Wederom worden we hier geconfronteerd met pertinente leugens van de gemeente Hengelo. Er is NIETS geregeld voor mensen met een beperking.

De gemeente liegt zelfs over hoe deze motie in 2015 tot stand is gekomen

hier was duidelijk afgesproken maximale loopafstand 250 meter 125 meter heen en 125 meter terug, nu spreekt de gemeente al van een gemiddelde loopafstand van 250 meter wat inhoud dat de burger gemiddeld 500 meter moet lopen.

We hebben de wethouder hierop aangesproken en deze ontkend dat er tijdens de motie een afstand is afgesproken van 125 meter.

Tja wij hebben helaas voor de gemeente de complete afvalstoffen verordening liggen hier, lees en huiver:


Ook stelt de gemeente dat direct de burgers op de hoogte zijn gesteld

Er staat duidelijk NIET OPENBAAR

Onderzoeken met betrekking tot de volksgezondheid

Ook zouden er onderzoeken zijn gedaan volgens de gemeente door Twente Milieu en Rova

En dan krijg je op pagina 19 te lezen dat dit niet nodig is volgens hun, omdat de strenge regelgeving

voldoende veiligheid geeft:

Er is dus totaal geen rekening gehouden met het ontstaan van Glyfosfaat , maar ook niet met onze gezondheid.

Glyfosfaat veroorzaakt kanker. Dit allemaal omdat een afvalzak niet waterdicht is en vocht in het grondwater terecht komt.

Ratten en andere ongedierte brengen ziektes over en de dramatische toename van zwerfafval en het aanleveren in zakken in plaats van een dichte container trekken dit ongedierte aan.

En ratten en ongedierte maar ook vogels kunnen deze zakken makkelijk openbreken. Tel daar bij op dat de ondergrondse containers zelf niet waterdicht zijn en verankerd in gewoon beton wat dit vocht opneemt en u hoeft geen raketgeleerde te zijn om in te zien dat omgekeerd afval inzamelen een ramp voor de volksgezondheid in wording is.

Conclusie: Op letterlijk alle fronten worden we voorgelogen door de gemeente Hengelo in samenwerking met Twente Milieu en Twence. De gemeente speelt met de gezondheid van haar burgers, schoffeert en dupeert de ouderen en beperkten en daarmee dus specifiek de zwakkeren in de samenleving en manipuleert de cijfers om maar tot de conclusie te kunnen komen dat omgekeerd afval inzamelen de betere optie is. En wat dubbel kwalijk is, dat is het feit dat met de uitzondering van Lokaal-Hengelo en Stan Horsthuis(Lijst Horsthuis) de voltallige gemeenteraad dit niet in wil zien! 

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux