Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1096 0

Een ideetje voor de gemeente Hengelo

SHARE

De gemeente blijft het maar roepen: Bronscheiding van afval is de beste uitvinding sinds het gesneden brood! En dat terwijl de feiten die duidelijk aangeven dat het anders ligt er niet om liegen.

Een van de grootste tegenwerpingen van de gemeente Hengelo is dat Afvalverwerker Twence niet beschikt over zo’n state of the art nascheidingsinstallatie en dat deze aanschaffen een miljoenen investering met zich meebrengt. Nou, beste gemeente Hengelo, laat Hengelo Actueel daar nu een oplossing voor hebben.

Vast aan Twence

De gemeenten in Twente die gezamenlijk de aandeelhouders, en dus eigenaar van Twence zijn, hebben contractueel vastgelegd dat de gemeenten zijn verplicht hun afval aan te bieden bij Twence, en dus snappen wij dat even naar een andere verwerker stappen met wel zo’n installatie niet tot de mogelijkheden behoord. Dus rest als enige optie de hierboven genoemde miljoenen investering. Maar waar haal je als gemeente dat geld vandaan?

Pluk ze kaal!

In het strafrecht kennen we al enkele jaren de “pluk ze kaal” regeling waarbij het mogelijk wordt voor de overheid om illegaal verkregen kapitaal te confisceren en toe te voegen aan de staatskas. Nu wil het feit dat de gemeenten in Twente al 10 jaar lang illegaal verkregen winst op de afvalstoffenheffing in de vorm van het superdividend van Twence ontvangt en aangezien dat niet terugvloeit in de portemonnee van de burger we kunnen spreken van illegaal verkregen kapitaal. We kijken hier naar grofweg 12 miljoen en dat is volgens ons meer dan genoeg om zo’n superdeluxe nascheidingsinstallatie neer te zetten bij Twence.

Twee vliegen in een klap!

Hiermee lost de gemeente in een klap haar illegaal verkregen winst probleempje op, en bespaard vervolgens nog eens een slordige 4 ton op jaarbasis, want nascheiden levert een gemeente met 15.000 inwoners een structurele besparing op van € 70.000 op jaarbasis. Wat doorberekend naar een stad ter grootte van Hengelo op bijna 4 ton uitkomt! Als bonus hoeft er niet langer omgekeerd te worden ingezameld en kan de grijze container gewoon behouden blijven.

Politiek lef

Het wachten is op een politieke partij die voor bovenstaande gaat staan, een partij die er echt staat voor de burger en zorg zal dragen dat geld dat toebehoord aan de burger ook wordt aangewend ten goede van de burger, vrij van ego-boostende prestigeprojectjes maar gewoon waar voor je geld. CDA, PvdA en de SP vallen alvast af, want dat zijn de veroorzakers van de ellende met een meedeinend Pro Hengelo in hun kielzog. Dus geachte politieke partijen in de gemeente Hengelo, wie durft er nu eens echt te gaan staan voor de burger?

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux