Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 489 0

Monumentencommissie vindt het plan om ‘Wonen boven Winkels’ te beëindigen onbegrijpelijk

SHARE

De gemeentelijke monumentencommissie vindt het onbegrijpelijk om het plan ‘Wonen boven Winkels’ te beëindigen. “Dat geld dient besteed te worden aan het gebruik en aan de uitstraling van de winkelpanden in de binnenstad”, aldus de commissie in een brief aan het college van B en W.

De partners hierbij zijn de woningcorporatie Welbions en de gemeente, die ongeveer een halve ton in “Wonen boven Winkels” hebben zitten. Welbions is van plan het geld in sociale woningbouw in het centrum steken en de gemeente wil een deel, ongeveer de helft, reserveren voor het herinrichten van het kernwinkelgebied.

De commissie wijst op een recent verschenen rapport van bureau Goudappel & Coffeng, waarin het centrum van Hengelo als ‘kwetsbaar’ wordt omschreven. Hoe langer het wachten duurt op herontwikkeling en investeringen, hoe moeilijker het wordt om uit de negatieve spiraal te komen, waarschuwt voorzitter Hans de Gruil.

Volgens de Gruil moet ‘vol worden ingezet’ op de kwaliteit en uitstraling van gevels in de binnenstad. “Essentieel daarbij zijn panden als het Bischoffpand, C&A en de Telgenflat.” Hij adviseert ook de oprichting van een Stichting voor Stadsherstel. “Die kan worden ingezet voor zowel de noodzakelijke aanpak van het gebied als voor de herontwikkeling van industrieel erfgoed.”

Bron

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux