Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 515 0

Steeds meer inwoners van Hengelo bekend met de Brievenhulp

SHARE

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van de inlooppunten van de Brievenhulp. In de bibliotheek aan de Beursstraat en in Kulturhus Hasselo. Daar kunnen inwoners  terecht met vragen over de vaak moeilijk leesbare brieven van (overheids)instanties.

Iedere maandagmiddag wordt er een spreekuur gehouden van 14.00 tot 16.00 uur op de tweede verdieping van de bibliotheek aan de Beursstraat 34. Op de woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur is het de beurt aan het sportcafé van het Kulturhus Hasselo: Henry Woodstraat 62 en zijn er vrijwilligers aanwezig.

Lezen en invullen
Deze vrijwilligers helpen hier met het lezen van brieven maar ook bij het invullen van formulieren. Veel officiële brieven zijn moeilijk leesbaar, zeker voor laaggeletterden of diegenen die Nederlands als tweede taal hebben. Vrijwilligers assisteren dan zodat de bewoner weet wat er van hem of haar wordt verwacht. Het invullen van valt hier  echter niet onder.

Gebruik per wijk
Bewoners uit de wijk Hengelo Noord voeren de lijst voor de ondersteuning van de Brievenhulp aan. Gevolgd door bewoners uit Groot Driene, Hengelose Es en Berflo Es. Inwoners woonachtig in het centrum maken het minst  gebruik van de Brievenhulp, zo laten recente cijfers zien.

Brievenhulp
De Brievenhulp valt onder de Hulpdienst Hengelo en is onderdeel van Wijkracht. Wilt u meer informatie over de brievenhulp? Kijk dan eens op www.wijkrachthengelo.nl. U kunt ook bellen met het Zorgloket gemeente Hengelo via: 074-245 91 31

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux